söndag 18 november 2012

Vinterns tävlingsprogram 2013

Så var det klart. Vinterns tävlingsprogram för Östergötland.
Kommer här: (klicka på det så blir det större!)













Observera att vi har flyttat Jokernappet till söndag den 20 januari för att inte kollidera med för-SM i Värmland.

Gå in på pimpelsport.se, så hittar du samtliga tävlingsprogram som är klara just nu.

lördag 17 november 2012

Svenskt rekord för strömming???

Jag vet....
sillen byter namn i Kalmarsund och heter strömming norröver. Det har i alla tider varit samma art, men nu har forskare vid Stockholms och Uppsala Universitet hittat små genetiska skillnander. Höga vederbörande som håller i storfiskeregistreringen och svenska rekordlistan har säkert redan fått hicka och bävar för vad som komma ska. Ska vi få en ny art i rekordlistorna?

I väntan på utredningar och fortsatt forskning, vill jag härmed skicka in första (?) sportfiskade storströmmingen för ansökning av storfiskregistrering på förbundet. Eller är det en liten sill?


Strömmingen, som arten heter hos oss, togs igår av kompisen Björn Svensson utanför Loftahammar. Den vägde 240 gram och var 34 cm lång.

Svenska rekordet för sill/strömming är  660 gram! Det kommer aldrig att slås av en strömming/sill, jag lovar!

Läs mer om de nya rönen:
http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/sill-och-stromming--lika-men-olika

lördag 10 november 2012

Minsta ekipaget var överlägset i spinn-KM

Det är inte alltid störst som är bäst. Det bevisade Daniel Johansson och Patrik Carlsson i dag på Jokers spinn-KM. Med sina 6 hästar och en Linder 440 slog dom övriga fiskemaskiner med råge. Verkligen kul för dom, de startade som högoddsare vid Stegeborg.
– "Med hänsyn till att Daniel och Patrik har så tunn och klen båt, så startar vi fisket direkt efter start" kungjorde tävlingsledaren Mats Ljungberg före start. –"Det blir mer rättvist så..."

Mycket riktigt, gäddorna fanns på närområdet, och det krävdes inga extra hästkrafter för att fiska vassnära på grundvikarna. Många smågäddor fick släppas tillbaka (vi har 50 cm som gräns) och alla godkända gäddor återutsattes efter mätning.

Vädret var perfekt, lätt vind och molnigt, cirka 7 grader i luften. Hade själv en bra start med kontakt på flera ställen på min blå Utö, sedan tog det slut. Min oträning lyste säkert igenom och båtkompisen Svensson kom snart upp jämsides och passerade mig lätt med sina 5 godkända gäddor. Nåja – jag hade en skön dag i a f.
















Klubbmästare Daniel Johansson i mitten, t v 3:an Klas Andersson
och t h 2:an Patrik Carlsson

  
Resultat:
1.  Daniel Johansson, 402 cm, klubbmästare 2012
2. Patrik Carlsson, 378 cm
3. Klas Andersson, 288 cm
4. Hans Agné, 280 cm
5. Björn Svensson, 275 cm
6. Lunkan Lundqvist, 258 cm
7. Stefan Holst, 138,5 cm
8. Mats Ljungberg, 120 cm
9. Björn Borg, 112 cm
10. Patrik Lindberg, 74 cm
11. Hans Esebring, 65 cm 



En liten Linder med en 6-hästare duger gott.
Det bevisade Daniel och Patrik!










En imponerande maskinpark med taggade Jokrar inför start – här ska det bli åka av!









Jokers nya trainee, Claes Lunkan Lundqvist, klarade inträdesprovet galant. Han servade sina medpassagerare Klas och Agné på ett fullt godkänt sätt. Gillas!

fredag 9 november 2012

Ny pimpel-site för oss sportfånar

Hej!
Nu är det snart dags igen. Nollgradigt och klar himmel utanför fönstret. Härligt!
Avundsjukt läser jag om is-premiärer lite längre upp i landet. Jag har kanske, med ålderns rätt, blivit försiktigare med de första isarna och vill gärna ha lite stabilitet under dojjan, men visst blir man rejält sugen.

I väntan på att sjöarna i Östergötland ska binda sig, kan du med fördel läsa säsongens första rapporter om isläget i övriga delar av landet, trigga upp stämningen och planera inför kommande vinter. En ny intressant pimpel-site har startats av Martin Södergårds och hans kusin Erik. Martins "programförklaring" låter så här:

"Kylan har kommit krypande och vi står inför en ny pimpelsäsong.
I samband med detta så har jag och min kusin Erik lanserat en ny hemsida vid namn pimpelsport.se. Tanken är att pimpelsport.se skall fånga upp olika nyanser från vår sport, sånt som väcker nyfikenhet och som vidareutvecklar oss som håller på."


Jag själv kommer att följa pimpelsport.se med stort intresse och önskar Södergårds-grabbarna lycka till! Den nya hemsidan har ett namn som förpliktigar!

Imorgon blir det gädd-KM! Enligt förhandrapporterna lär vi bli 8-9 båtar som kommer att göra skärgården utanför Stegeborg osäker för dess innevånare.

Skitfiske på er!