måndag 30 mars 2009

Jokers gratulerar dubbelt idag!

Om 15 minuter, för att vara exakt, har Jokers två jubilarer. På samma dag, tisdag den 31 mars 2009! Det är Hans Agné som fyller jämna 50 och ordförande Michi som fyller 40. Ett fruktansvärt stort grattis till ynglingarna!

Agné lärde vi känna som en liten tanig grabb redan i de yngre tonåren. Han hade ett brinnande intresse för fiske, som han hade fått från sin far. Redan som 16-åring vann han junior-SM och har som senior blivit nordisk mästare och har hur många DM och KM-medaljer som helst. Bilden från 1982 är tagen vid Jokers första KM i pimpel, som han självklart vann, 22 år gammal. Han är en glad skit som synes och otroligt tävlingsinriktad. Vad månne bliva när han kommer upp i de riktiga klasserna?

Michael (Michi) Fredriksson har vunnit DM på luns för ett antal år sedan. Efter det putsar han pokal och medalj och slår då och då till med klubbrekord. Abborre på 1.680 i år på St. Rengen. Han också har de bästa åren framför sig!

Till slut vill jag hylla årets tuffing – Olof Thapper, som fyller 80 år i år.

Grattis allihop!

torsdag 26 mars 2009

Skön mental laddning

Den här årstiden är märklig. Vi har fortfarande bra pimpelisar samtidigt som det finns öppet vatten för gösfiske. Håller på att ta fram ett program för sommarens metetävlingar i distriktet samtidigt som vi förbereder oss för SM i Norsjö. Slutspel i ishockey (utan LHC....) och landskamp i fotboll. Fåglarna gallskriker och vet inte vart de ska ta vägen.

Det må vara som det vill med fisket i Östergötland, nu kan isen få gå. Nu är det Norrland som gäller och det öppna SM-et på Norsjön. 50 cm is, hårdpackad snö på topp. Det ska riktigt kul. Har redan börjat laddat mentalt och plockar just nu med prylarna. Halva nöjet är förberedelserna, både för fisket och själva resan. Fräscha linor, pimpelspöna apterade med "rätt" pirkar, nya krokar och "rätt" skär på borret.

Jag tror att det viktigt att köra med sina egna grejor, det man är van och bekväm med. Konstla inte till det, även om man kommer till en norrlandsjö med norrlands-abborrar. Mentalt är det för mig ingen skillnad. Kör med det du är van vid och är duktig på! Anpassa sedan krokval, taktik etc efter rådande förhållanden. T ex att det kommer 750 pers till på sjön. Man blir inte direkt ensam. Jag gör som jag brukar - tänker bort folket, använder dom bara som riktmärken (sjömärken?) som visar var fisken går, grunt, nära land eller ute på öppna ytor. Sedan kör jag mitt eget race och koncentrerar mig på vad som händer under isen.

måndag 23 mars 2009

Vilken sagolik vinter!


"–Det är åldersrelaterat!" Det säger alltid Björn Svensson till mig när jag inte kommer ihåg. Han har kanske rätt, för nu kommer jag inte ihåg när vi hade en sådan här vinter senast. Det är fortfarande gångbara isar i distriktet fastän vi snart är inne i april. Säkert var det inte länge sedan vi hade liknande vintrar, men jag är väl för gammal att komma ihåg när det var?!

Vi har fiskat "privat" och haft några trevliga kulor den senaste veckan. Fiske nästan varje dag – fantastiskt. Nyllet börjar bli lite anfrätt. Håller nu på med att förbereda oss för SM i Norsjö. Återkommer till det.

tisdag 17 mars 2009

Dagen efter....


Tänk vad en grann abborre kan skingra tankarna, så här dagen efter LHC:s sorti ur slutspelet. Fick den idag på Nedre Antvarden.

Funderar på att arrangera en pimpeltävling inne i Cloetta Center. Flest hål vinner! 250.000 spänn i månaden i ett år till vinnaren. Och ett nytt borr. Skattat och klart! Artistkontrakt.

Resultat från Falumästerskapet på Runn

I lördags gjorde över 250 startande upp om Falumästerskapet på sjön Runn. Två busslaster östgötar och smålänningar fanns på plats. Själv var jag hemma och tur var väl det, när jag fick höra om vilket väglag det var på sjön. Det blev ändå osedvanligt höga vikter och bäst bland östgötarna blev Björn Svensson från Jokers, som med en vikt på 7790 gram blev 3:a i ÄHV. Hans sambo Christina Carlsson blev 2:a i DV och där segrade Rose-Marie Frisk från Firren i Linköping på fina 6500 gram.

Resultatlistor hittar du i vårt bildarkiv i mappen "Resultalistor 2009"

http://picasaweb.google.com/fkjokers1


måndag 16 mars 2009

Go'natt LHC....2,5 min i sjätte perioden är det slut.

För att tala om något annat, så ska vi ut och fiska imorgon.
Go'natt.

Snälla LHC! Gör ett mål!!!!!!!

Frugan och jag klarar inte det här. Fem perioder och fortfarande inget avgörande. Få in puck-urslingen i Skellefteå-målet!

Klockan är elva nu. Period sex börjart snart.

Det ska fan vara LHC-fan!

Grymt mycket fisk på Björköfjärden

Helgens "Superpimpel" på Björköfjärden vid Sundsvall gav fruktansvärda vikter. I går hade 50 tävlande över 10 kg, en tredjedel av alla startande på söndagen! Toppvikten var över 30 kg, som Tomas Hessmyr från Hedrum fick, sittande mitt i en klunga. Det räckte ändå inte för att vinna över två dagar, han hade "bara" 45.780 sammanlagt. Segrade gjorde Mikael Rehnman från Öbacka SFK, han hade 47.166 gram. Detta är ofattbara 5,9 kg i timman över åtta timmars fiske.

Enligt knapphändig information var det riktigt dj-ligt att gå. Sugande stöp på hela fjärden. Hur var det egentligen? Om det är sant, är övriga klassers prestationer klart större än herrseniorernas. Eller behövde man inte gå så långt från start? Man ska ju in i mål också!

Kolla resultatlistorna på ViM Pirkens blogg. Länk till höger.

En sådan här tävling under dessa förhållande både lockar och skrämmer.
Säger en bloggare med artros i höger knä.

tisdag 10 mars 2009

Resultaten från Sommenrycket

64 tappra samlades i söndags vid Blåvik, för att tävla om vem som var bäst att bemästra Sommen. Så här säger Kent Adell från arrangörsklubben Malexander SFK: "Fisken var inte nappvillig på de vanliga ställena, så man fick söka där man vanligtvis inte fiskar. Själv hittade jag lite fisk med större snitt än vanligt utmed en lång bergskant på ett djup mellan 4-6 meter. Av mina 4460g fick jag ca 80% av fisken i 5 håll. Totalsegraren Henry Hermansson med segervikten 5600g hittade fisken utanför starten på ca 14 meters djup."

lördag 7 mars 2009

148 startande på Åländern

SFK Firrens traditionella 5-timmars på Åländern lockade hela 148 startande från när och fjärran. Det blev den klart största tävlingen i Östergötland denna vinter. Man kan säga att turen var på arrangörens sida, det är antagligen den sista helgen vi kan tävla här i distriktet. Möjligen kan det bli någon kula nästa helg, men sedan är det nog slut.

Fisket var bäst på 2-5 meter, några fick rikligt urtag bl a Håkan Fransson, Rimforsa FK, som fick rekordhöga 12.225 gram. Han har sitt favoritgrund 3,5 km från start. Han lär inte bli ensam där nästa år!

Bilden: En nöjd bloggredaktör visar sitt segerkuvert!


En rättelse! Cancertävlingen på Lien hade hela 163 deltagare. Alltså 15 fler än på Åländern. Rätt ska vara rätt.


onsdag 4 mars 2009

Resultatlista från Cancertävlingen på Lien.

Snälla arrangörer, jag lägger gärna ut resultaten från era tävlingar på Jokerbloggen. Skicka helst listorna digital till mig. PDF, Word eller Excel funkar bra.

Cancertävlingen arrangerades av SFK Baltzar i Motala den 22 februari. Tävlingen gav hela 23.590 kronor i överskott och allt har gått till Barncancerfonden. Bra jobbat!

tisdag 3 mars 2009

Sista tävlingarna till helgen?

Enligt östgötadistriktets tävlingsprogram är det vinterns sista tävlingar nu till helgen. Som isarna ser ut idag, tror jag ändå att säsongen inte är riktigt slut ännu i vårt distrikt.

På lördag arrangerar SFK Firren sin 5-timmars på Åländern. Upplysningar Tävlingsnytt 0730-814225 eller Gunnar "Pipa" Palm 013-138310. På söndag kör Malexander SFK sin traditionella tävling "Sommenrycket" med start vid Blåvik. Kent Adell 0142-12829 med stab hälsar alla hjärtligt välkomna!

I morgon onsdag kör vi (som vanligt) ett "gubb-pimpel" på Risten. Undrar vad frugan tycker om min benämning på träffen? Det brukar trigga henne ordentligt. Det blir jobbigt i morgon....

söndag 1 mars 2009

Rengen bjöd på hårt motstånd vid DM i mormyska

Var vi verkligen på St. Rengen i dag? Sjön, som gav massiva fångster på "vanliga" DM för fjorton dagar sedan visade sig vara riktigt svårflörtad när 12 tappra fiskare möttes idag i historiens första DM i mormyska. Fisken var inte inne på grundområdena nedanför Ringsnäs. Eller är det så att vi inte kan bättre?

Sanningen är kanske någonstans mittimellan. Vi är alla nybörjare och har väl fiskat för mycket med vertikalpirk. Kul var det i alla fall.

Christina Carlsson, FK Jokers, blev DM-mästare och hanterade de lätta redskapen, som hon aldrig gjort annat. Ändå hade hon bara ett par timmars mormyskafiske innan DM-et!

De sex första är kvalificerade till nästa års DM.

Medaljörerna ser skapligt nöjda ut! Fr v Bo Alenius, silver, Christina Carlsson, guld och distriktsmästare, Peter Adell, brons. Grattis!

Resultat:
1. Christina Carlsson, FK Jokers, totalt 2.170 gram, platssiffra 6 (4+2)
2. Bo Alenius, Malexanders SFK, 1.580 gram, 7 (2+5)
3. Peter Adell, Malexanders SFK, 1.835 gram, 9 (8+1)
4. Christer Hagström, FK Jokers, 1.830 gram, 10 (6+4)
5. Björn Svensson, FK Jokers, 1.440 gram, 10 (3+7)
6. Patrik Carlsson, FK Jokers, 1.425 gram, 11 (5+6)
7. Kent Adell, Malexanders SFK, 1.650 gram, 12 (9+3)
8. Björn Borg
, FK Jokers, 1.560 gram, 12 (1+11)
9. Klas Andersson, FK Jokers, 870 gram, 18 (10+8)
10. Lisbeth Borg, FK Jokers, 695 gram, 19 (7+12)
11. Birgitta Gustafsson, FK Jokers, 615 gram, 21 (12+9)
12. Hans Esebring, FK Jokers, 600 gram, 21 (10+11)