torsdag 29 januari 2009

ÅRSMÖTE

Hej alla Jokrar!
Nu är det dags för vårt Årsmöte på Hotell Ekoxen.
Torsdagen den 26 februari kl 18:30.
På agendan:
Sedvanliga årsmötesförhandlingar.
Prisutdelningar och gratulationer.
Som vanligt avslutar vi med dryck, smörgåstårta, fika, munhugg och lotteriförsäljning
PS! Glöm inte att ta med $$$ till årsmötet för att betala medlemsavgiften,
Kassören blir då riktigt nöjd och glad!
Välkomna hälsar Styrelsen!

onsdag 28 januari 2009

Söndagens DM för LAG flyttas!!!!!!

På grund av dåliga isar vid det tänkta tävlingsvatten på Sommen, har tävlingsledningen ikväll tvingats att flytta DM för lag till sjön Drögen. Isarna har försämrats dramatiskt de senaste dagarna p g a kraftig avtappning av sjön Sommen genom Svartån, som ligger i norra änden av tävlingsområdet. Informationen i tidigare inbjudan gäller fortfarande, det är "bara" sjön som är ändrad till Drögen.

Drögen ligger på vägen mellan Rimforsa och Ulrika och det är skyltat från den vägen till startplatsen i norra delen av sjön.

Kent Adell och gänget i Malexander SFK hälsar er välkomna till Drögen på söndag den 1 februari!

tisdag 27 januari 2009

Regn och blåst på Åsunden

Lördagens oväder gjorde fisket på Åsunden extremt svårt. Jag själv gick i stort tom hela tävlingstiden, men hittade fisk i ett hål. Det är bara att gratulera de som hittade de lokala stimmen på planbottnarna. 4 till 6 meters djup. Här kommer resultatlistan. Klicka på den, så ska den bli läsbar.

onsdag 21 januari 2009

Mittiveckankula på Taggen


Idag onsdag samlades ett gäng lediga gubbar och åkte till sjön Taggen i sydöstra Östergötland. Där runt Borkhult hittar man en otroligt vacker bygd, med orörd natur, kuperat landskap och fantastiska fiskesjöar. Taggen är en av dom. Solen sken och isen höll 20 cm. Fångsterna var väl så där idag, frånsett alla stora lunsabborrar. Det är roligt när gamla gubbar slår pers, vilken Göran Jacobsson gjorde. Lennart Haglund, SFK Firren, (bilden t v) vann på över 8,5 kg. Han fick nästan bara fina matabborrar på 4-5 meter. Själv fick jag drygt 2,6 kg och kom på 5:e plats. Snacka om utklassning!

Shozo Kadowaki, vår glade japan, jobbade upp en på 1.190 gram!

Göran Jacobsson med sin rekord-abborre på 1.340 gram. Grattis Jacob! Det är tydligen aldrig för sent.

söndag 18 januari 2009

Resultat från Firrens tävling på Järnlunden

Kallt och blåsigt på Järnlunden, men goda fångster.
Klicka på listan, så kan du läsa den i större format.

Birgitta Gustavsson och Mats Ljungberg klubbmästare. 6 st vägde in över 10 kilo!




Kallt väder och grymt mycket fisk. Vi genomförde vårt KM idag på Stora Rengen, med start vid Svartmåla. Även om det bara var någon minusgrad gjorde vinden att många satt och huttrade på isen. Kanske var det också för att de inte behövde borra så många hål. Klubbmästaren Mats Ljungberg fick sina modiga 13 kg i bara några få hål! Snacka om flyt och statiskt fiske. Men så är det ibland på Rengen, när man hittar fisken på 4-6 metersnivåerna. Sjön har också varit ofiskad under några år. Grattis till Mats och Birgitta!

Du hittar fler bilder i Jokers bildarkiv! Se länken till höger.


Det togs några vettiga storabborrar också. Ulf Anderssons jätte vägde 1,5 kg och Holst fick en på knappt kilot.

Några av oss som blev utan pris. Trots bra fångster! Fr v jag själv, Hans Agné, Björn Svensson och Ingrid Karlsson.

De bästa resultaten:
1. Klubbmästare herrar Mats Ljungberg, 13.480 gram 2. Stefan Holst 13.400 gram 3. Ulf Andersson 12.720 gram 4. Christer Hagström 12.060 gram 5. Patrik Carlsson 11.740 gram 6. Daniel Johansson 10.270 gram 7. Björn Svensson 9.320 gram 8. Björn Borg 8.530 gram 9. Hans Agné 8.460 gram 10. Klas Andersson 8.180 gram

1. Klubbmästare damer Birgitta Gustavsson 7.620 gram 2. Christina Carlsson 5.560 gram 3. Ingrid Karlsson 5.170 gram 4. Lisbeth Borg 3.040 gram

lördag 10 januari 2009

Jokers KM i pimpel söndag 18 januari

Nu alla jokrar! Nästa söndag den 18 januari är det dags för vårt KM i pimpel. Hemlig sjö som vanligt. Samling vid Hydro-macken i Ekholmen klockan 07.30 för samåkning.

Välkomna!
Björn, Lippe och Agné

torsdag 8 januari 2009

Medlemsuppgifter

God fortsättning på det nya isiga året! Kanske vi äntligen kan få något som liknar en vinter även i vår del av landet. Kollade just väderleksrapporten och det ser ut att bli milt och blåsigt ett tag framöver, men detta borde väl isarna klara ett tag.........

Skulle vilja be att Jokrar som bytt adress, tel e dyl meddelar mig så snart som möjligt (enklast via mejl), detta för att jag ska kunna uppdatera vårt medlemsregister hos Sportfiskarna.

Ha det / Klasa

tisdag 6 januari 2009

Rapport från trettondagskula

Det gäller att hänga i nu, när sjöarna bjuder på kalasisar! Idag var vi några jokrar, som attackerade sjön Hövern. Isen var minst 15 cm, 4 cm nysnö (bra gångföre!) och vädret halvsoligt. Temperaturen steg mot nollan under eftermiddagen. Svårfiskat. Det har varit dåligt med aktiviteten hos borrarna de senaste dagarna. Fisken verkar vara i chocktillstånd så här i början. Så var de också på Hövern.

Vi vägde idag de 10 största abborrna. Nu var det bara några stycken av oss som vägde in 10 st, bl a segraren Stefan Holst, som köttade upp hela 4.750 gram med balansar'n. Bra snittvikt. Själv hade jag bara tagit hand om tre abborrar och de vägde tillsammans drygt 1.5 kg.

Holsten med två luns. Hans 10 abborrar vägde i snitt 475 gram.

lördag 3 januari 2009

Jokers internkula på Ämmern


Så blev det då äntligen möjligt att ge sig ut på nästan vilken sjö som helst i Östergötland. Idag var det flera av våra medlemmar som inte varit ute på is på nästan två år! Det är inte klokt, men så är det att bo i "tropikerna".

Grattis till Anders Kåberg, som doppade sina fiskedon i Ämmern med den äran. Det var nästan två år sedan sist han gjorde det. Vi körde en liten kula där vi räknade vikten på de fem största abborrarna och Kåpan vann på 2,7 kg. Bra jobbat! Vår coming man Oskar Agne´var inte långt efter. Oskars pappa Hans fick se sig slagen!


Fina abborrar, tack Kåpan för dom, det blir ett skrovmål i morgon! Själv fick jag ingen abborre med ränder! Bara 20 grammare – inga stekisar. Isen då? Den var finfin. 12 cm blankis på morgonen, sedan kom det 2 cm snö, tyvärr.

En glad Oskar som slog farsan!

Utan luns smakar det bra med fika. (Björn Sv. o Christina)